Na ogled vedno lačna komedija v Kulturnem domu Sv. Duh

Slika treh igralcev s predstave V dvorano Kulturnega doma Sv. Duh se spet vrača gledališki utrip. Pripravljajo srčno komedijo Ljubezen gre skozi želodec, ki bo v petek, 10. marca 2023, ob 20. uri v Kulturnem domu Sv. Duh pri Škofji Loki.

Meta se bliža štiridesetim. Nima partnerja, nima otrok, nima družabnega življenja, s športom, jogo in podobnimi aktivnostmi se ukvarja le preko televizijskega ekrana. Na njeno življenje v veliki meri vpliva gospodovalna mama s pričakovanji, da hči končno zadosti družbenim normam, se čim prej poroči in ji rodi vnuka.

Bojan (Saša Klančnik) se je ravnokar sprijaznil z nedavno ločitvijo. Ko mu je že malo mar, v kakšnem položaju je pokrov straniščne školjke in si končno lahko naroči pico po lastni izbiri (ali pa dve, če hoče!) se bivša žena s takšnimi in drugačnimi izgovori začne vračati v njegovo življenje.

Poleg ljudi, ki jima kratijo mir in svobodo, imata Meta in Bojan še veliko skupnega: sta preprosta, ljubita življenje in dobro hrano, za srečo pa potrebujeta le drug drugega in poln hladilnik. Kljub neskončnim oviram se njuni življenji začneta zabavno prepletati ...

Ljubezen gre skozi želodec ali Rajši 60 let srečen kot 90 let tečen je zgodba o odnosih. O odnosih med ljudmi, odnosih do prehranjevalnih navad ter odnosih do družbenih norm in standardov. Mar za srečo in zadovoljstvo vsi potrebujemo iste stvari?

Avtor in režiser: Jernej Čampelj / Dramaturgija: Simona Hamer / Kostumografija: Tina Bonča / Scenografija in fotografija: Jernej Čampelj / Koreografija: Anja Robida / Glasbena in zvočna oprema: Dejan Markič / Oblikovanje: Boštjan Majcen / Produkcija: Smejmo se

Igrajo: Urška Vučak Markež (Meta), Maja Martina Merljak (Metina mama in Bojanova bivša žena), Saša Klančnik (Bojan)

Vstopnice: TIC Škofja Loka, spletna prodajalna in prodajna mesta Mojekarte.si (Petrol, kioski ...). Cena vstopnice je 18€.


Foto k novici