Odsevne rutice SPVCP za malčke Vrtca Škofja Loka

Svet za preventivo in varnost v cestnem prometu Občine Škofja Loka je danes enoti Ciciban pri Sv. Duhu predal odsevne rutice za malčke.

Vzgojiteljice in vzgojitelji vrtčevskih otrok pomemben delež izobraževalnega programa namenjajo prometni varnosti. Otroci spoznavajo prometne znake, pravila obnašanja v cestnem prometu, pomembnost pripetosti z varnostnim pasom na vseh poteh ter uporabo čelade.

Ker veliko pozornosti posvečajo trajnostni mobilnosti, pri čemer so otroci kot pešci, kolesarji ali skeroisti še bolj izpostavljeni, pa je bistvenega pomena dobra vidljivost otrok. Pri tem jim je nasproti prišel SPVCP Občine Škofja Loka s 500 odsevnimi ruticami z logotipom vrtca. V imenu SPVCP jih je enotam vrtca v Svetem Duhu predala strokovna sodelavka Sabina Gabrijel.

Otroci so si navdušeno nadeli rutice in z obiskovalci klepetali o projektih Pasavček in Trajnostna mobilnost. Akciji so se pridružili tudi policisti Policijske postaje Škofja Loka, ki so otroke pospremili čez cesto in jih opozorili na varno prečkanje cestišča na zebri, z dvignjeno roko. S tem so jih v njihovem domačem okolju popeljali po varnih poteh in poskrbeli za večjo vidljivost.

Predaja rutic sovpada z nacionalno preventivno akcijo Agencije za varnost prometa »Za volanom ne bodite za ekranom, v prometu ne bodite na spletu!« Upamo, da bodo rumene rutice malčkov tudi manj previdne voznike pravočasno opozorile na najbolj ranljive udeležence v prometu!


Foto k novici