Vračanje vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje

Upravičencem do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje v občini Škofja Loka.

Župan Občine Škofja Loka obvešča občane, da je Občinski svet Občine Škofja Loka na svoji 20. redni seji, dne 29.01.2009, sprejel Odlok o dopolnitvah Odloka o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Škofja Loka, s katerim je do konca leta 2009 podaljšan rok za vložitev zahtevkov za vračilo vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje v Občini Škofja Loka. Odlok je bil objavljen v Uradnem listu RS, št. 13/2009 in je pričel veljati 18.2.2009.

Odlok je dopolnjen z novim 7. a členom, ki se glasi:
"Do vračila sorazmernega deleža vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje so upravičeni tudi posamezniki, ki zaradi zamude rokov za vložitev zahtevka iz 3. člena niso bili uvrščeni na seznam dejanskih končnih upravičencev iz 5. člena tega odloka, če do 31.12.2009 predložijo zahtevek za vračilo vlaganj na Občino Škofja Loka. Zahtevku morajo biti priložena dokazila o upravičenosti do vračila vlaganj (pogodba, dokazila o morebitnem pravnem nasledstvu), podatki, potrebni za nakazilo zneska vlaganj (davčna številka, številka TRR računa) ter dokazila o pravnem nasledstvu, če upravičenec ni več živ. O upravičenosti do vračila vlaganj in o višini zneska vračila odloči občinska uprava z upravno odločbo."

Občani lahko vložijo zahtevke na obrazcih (Obrazec 1: Zahtevek in Obrazec 2: Sporazum med dediči), ki so dostopni na spletni strani občine ter v glavni pisarni občinske uprave, Mestni trg 15.

Poudarjamo, da so na podlagi zgoraj navedene dopolnitve odloka do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje opravičeni samo občani, ki so vlaganja opravili preko krajevnih skupnosti in so v ta namen sklepali pogodbo s krajevno skupnostjo. Občani, ki so z namenom pridobitve telefonskega priključka sklepali pravne posle s PTT organizacijami, so na podlagi Zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje imeli možnost vložiti zahtevek za vračilo vlaganj na Državno pravobranilstvo in niso upravičenci po občinskem odloku.

Številka:346-4/2001
Datum: 24.02.2009

Igor DRAKSLER
Ž U P A N


Obrazci v zvezi s tem dopisom so vam na voljo tukaj!


Foto k novici