90 let PGD Virmaše - Sv. Duh

Ena izmed devetih delovnih akcij v letu 2008 PGD Virmaše - Sv. Duh bo v letu 2009 praznovalo že 90. obletnico svojega delovanja. V ta namen pripravljajo več aktivnosti, posodobili pa bodo tudi vozni park in obnovili gasilski dom.

Objavljamo njihov dopis v celoti:

Spoštovane sokrajanke, sokrajani!

Prostovoljno gasilsko društvo Virmaše – Sv. Duh bo prihodnje leto praznovalo že 90. obletnico svojega delovanja. Kot ste mnogi med vami najbrž že opazili, se v društvu na ta visok jubilej intenzivno pripravljamo že kar nekaj časa.

Poleg priprav na praznovanja, ki se bodo zvrstila v prihodnjem letu, smo se lotili adaptacije mansarde nad orodiščem gasilskega doma, obnovili smo celotno ostrešje, v pomladanskem času pa bomo uredili še zunanjost gasilskega doma. V mansardi bomo tako pridobili nove prostore, ki bodo namenjeni tako aktivnostim društva kot tudi vam krajanom.

Posodobili bomo tudi vozni park, saj je društvo zadnje novo vozilo pridobilo ob svoji 70. obletnici, torej že pred 20 leti. Konec novembra smo v društvo pripeljali podvozje za novo, moderno in dobro opremljeno gasilsko vozilo. Gre za podvozje proizvajalca MAN, izvedenka TGM 13.280 4x4, ki ga lahko vidite na sliki spodaj. V decembru ga bomo odpeljali v izdelavo gasilske nadgradnje, v mesecu maju 2009 pa bo novo vozilo že služilo svojemu namenu – povečanju požarne varnosti našega območja.

Trudimo se urediti tudi neurejena lastniška razmerja glede zemljišča, na katerem stoji gasilski dom, saj se težave v zvezi s tem vlečejo že vse od izdaje gradbenega dovoljenja v letu 1951. Lahko rečem, da smo na dobri poti, da bomo ob 90. obletnici društva dejansko »na svojem«.

Kot lahko vidite, je aktivnosti veliko, žal pa so vsi zgoraj našteti projekti povezani z velikimi finančnimi sredstvi. Gospodarno ravnanje s sredstvi, ki jih pridobivamo s pomočjo gasilskih veselic in od vas, krajanov, nam je omogočilo, da smo se navedenih projektov sploh lahko lotili. Da pa bi jih lahko tudi uspešno zaključili, se obračamo na vas, da nam po svojih močeh pomagate. Vaše prispevke boste lahko oddali našim članom, ki vas bodo z novimi gasilskimi koledarji obiskali v naslednjih dneh na vašem domu. Za vašo pomoč se vam vnaprej zahvaljujemo.

Že danes vas tudi povabimo, da se udeležite katere izmed slovesnosti ob praznovanju 90. obletnice delovanja našega društva. O terminih vas bomo sproti obveščali.

Zahvaljujemo se vam za vašo podporo in vas pozdravljamo z gasilskim pozdravom »Na pomoč!«

Predsednik PGD Virmaše - Sv. Duh
Igor Juričan


Foto k novici