Vračanje vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje

V zadnjem času se je veliko krajanov obrnilo na Krajevno skupnost Sv. Duh v zvezi z vračanjem sredstev, vloženih v javno telekomunikacijsko omrežje.

Slovenska odškodninska družba, d.d. v imenu Republike Slovenije izvršuje vračilo vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje ter opravlja administrativne naloge za komisijo iz 5. čl. Zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje. S spremembo navedenega zakona je bil na Slovensko odškodninsko družbo, d.d. prenesen arhiv Družbe za svetovanje in upravljanje, d.o.o. v likvidaciji, ki je za komisijo opravljala administrativne naloge in ki so ji upravičenci posredovali sklenjene pisne poravnave. Slovenska odškodninska družba, d.d. mora obveznosti na podlagi teh poravnav izpolniti v šestih mesecih po uveljavitvi zakona.


V skladu s spremembo zakona mora državni pravobranilec pisno poravnavo v 30 dneh po njeni sklenitvi, pravnomočno odločbo sodišča, izdano v nepravdnem postopku, pa v 30 dneh po njeni pravnomočnosti, dostaviti Slovenski odškodninski družbi, d.d., skupaj z vsemi podatki o upravičencu, ki so potrebni za izvedbo vračila. V ta namen Slovenska odškodninska družba potrebuje naslednje podatke:


Ime in priimek ter naslov upravičenca,
EMŠO upravičenca oz. matično številko,
Davčno številko,
Številko transakcijskega računa in ime banke.


Slovenska odškodninska družba, d.d. mora obveznosti na podlagi teh izvršilnih naslovov (pisne poravnave in pravnomočne odločbe sodišča) upravičencem poravnati v 60 dneh od prejema le teh.


INFORMACIJE

Dodatne informacije v zvezi z izplačilom vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje lahko dobite vsak torek in četrtek od 10. do 12. ure na telefonski številki (01) 300 91 00.


Foto k novici