Buh pomagaj- RAZPRODANO

17.2.ob 19.30 uri, za abonma komedija in izven, rezervacija vstopnic na 041 915 955. Kot strela z jasnega se v komediji Buh pomagej v edinem bifeju primorske vasice pojavi Bog, razočaran nad človeštvom, ter iz tira enoličnega, a udobnega vsakdanjika vrže lastnika bifeja in njegovo najzvestejšo stranko, lastnika pogrebnega zavoda, ki ju je izbral za rešitelja sveta...


V enem in edinem vaškem bifeju Eden se iz dneva v dan odvijajo enake zgodbe. Izkušen gostinec Marko (Franko Korošec) dobro pozna navade svojih gostov, zato ob nedeljah bife odpre nekoliko prej. Na kavico in jutranja modrovanja takrat namreč prihaja Tuljo (Žan Papič), lastnik pogrebnega zavoda Eden manj. Tudi tistega usodnega nedeljskega jutra ob premlevanju dogodkov vaškega življenja sanjata nov in drugačen svet, le da ju tokrat med sanjarjenjem preseneti obisk gospoda Boga (Boris Devetak). Razočaran nad človeštvom jima ta slovesno naznani, da pripravlja nov vesoljni potop. Novica ni kaj prida spodbudna in Tuljo in Marko nad njo nista najbolj navdušena. Ko pa jima Vsemogočni pove, da sta med vsemi Zemljani edina, ki bosta vesoljni potop preživela, postanejo prijatelji. Prijateljski odnos opogumi Tulja in Marka, da Bogu začneta sugerirati načrt nove, pravičnejše ureditve sveta. Tekom dogajanja doživita svoj notranji razvoj in se iz egocentričnih in koristoljubnih Slovencev začneta spreminjati v bojevnika za dobrobit vsega človeštva

Predstava traja 1 uro in 25 minut

Buh pomagej:Smejmo se in Kosovelov dom Sežana
režija:Danijel Malalan, igrajo:Franko Korošec,Žan Papič,Boris Devetak.
Še nekaj vtisov gledalcev:

Z moje in moževe strani se nama ta komedija zdi ena izmed boljših komedij, ki sva jih gledala. Res sva se nasmejala. Seveda vse skupaj pa moraš vzeti za štos v katerem pa je le nekaj resnice. Tudi midva bova prijateljem svetovala, da si naj gredo ogledat to komedijo. Splača se.
Renata Rogelj, Kranj

Predstava je odraz naše družbe na prav prijeten, satiričen način. Priporočala bi jo prijateljem in znancem - kar sem že storila. Obilo takih predstav in morda bo kaj pripomoglo k izboljšanju našega jutri. Lp in srečno.
Oli Pojbič, Komenda

Precej sva se nasmejala, kar je seveda namen takih komedij in tudi precej aktualnosti je vključeno, kar je zelo pohvalno, saj predstava sledi času. Kar korajžno naprej in se še vidimo!
Iztok Štern, Preddvor

S predstavo Buh pomagej sva bila zelo zadovoljna. Čestitke.
Marko Bizjak, Vodice

Predstava Buh pomagej je bila nama zelo všeč, pa tudi prijatelja, ki sta si jo ogledala sta bila zelo navdušena. Predstava je res izvirna, življenjska, narejena z veliko mero dobrega okusa, glede na to, da se dotika za mnoge kar nedotakljivih oz. spornih tem.
Bravo, res super! Vsi smo zelo uživali, igralca sta bila res odlična, prav tako vsebina.
Vse pohvale vsem! Do naslednjič.
Silva Gorečan, Šenčur

Res odlična komedija, sva že povedala prijateljem in seveda tudi najinim otrokom, da naj se udeležijo predstave, ker je res dobra. Hvala za vse lepe nasmejane trenutke, urice, res uživava. Smeha in dobre volje ni nikoli preveč. Želiva vam še veliko uspehov, da se še na leta srečujemo.
Jela Remic, Cerklje

S predstavo sva zelo zadovoljna, veliko smeha in zelo dobri občutki po ogledani predstavi. Kar tako naprej in čim več predstav.
Gojo in Mojca Kern, Ljubljana


Foto k novici