Od tišine do glasbe

Od tišine do glasbe, zimzelena uspešnica Jureta Ivanušiča in Marka Vezoviška.

Od tišine do glasbe

Za zaključek gledališke sezone gostuje zimzelena komedija Od tišine do glasbe, avtorja Jure Ivanušič in Marko Vezovišek. Od leta 2006, ko je bila glasbena predstava Od tišine do glasbe krstno uprizorjena na festivalu Glasbeni september (danes Festival Maribor), ta večno zelena predstava vstopa v svojo 11. sezono in svoji 400. ponovitvi naproti. Ogledalo si jo je že več kot 70.000 gledalcev.

Dramski igralec in pianist Jure Ivanušič nas v sproščenem nastopu na zanimiv in privlačen način z anekdotami in šalami popelje skozi zgodovino ter fenomen glasbe v vsej njeni raznovrstnosti. V ilustrativnem, duhovitem, a tudi strokovno verodostojnem, virtuoznem ter tematsko in žanrsko bogatem nastopu se mojstrsko prelevi iz ene glasbeno relevantne vloge v drugo: od pianista do pevca, od skladatelja do dirigenta, od muzikologa do glasbenega kritika.

Dotakne se zgodovine in razvoja glasbe, komponiranja, glasbenih posebnosti, celo plagiatov in anekdot ter vse to podkrepi s primeri iz prakse. Dotakne se tudi uživanja glasbe, navad in razvad, vse od bonbona do bontona in od uverture do aplavza. Občinstvo popelje od kamene dobe do Rolling Stonesov, od klasike do moderne, od jazza do popa, od popevke do šansona.
Vstopnice po ceni 15 evrov se dobijo na Turizem Škofja Loka, Kidričeva cesta 1a, tel. 051 427 827


Foto k novici